Hello again

God oh god waar moet ik beginnen met schrijven. Ik ben aardig wat weken van de radar geweest wat het bloggen betreft. Qua schrijven niet, geloof me mijn dagboek is overvol. Mijn hoofd nog voller.

Waar Namibië fantastisch moest zijn, werd het alles wat ik hoopte en meer. Een uitgebreid reisverslag inclusief foto’s staat hoog op mijn To Do lijst. Het bewerken van de foto’s brengt me regelmatig terug in het betreffende moment plus daarbij het gezelschap van Laura. Onbeschrijfelijk!

Maar Namibië en Botswana brachten me meer dan slechts memorabele onderonsjes met olifanten, leeuwen en giraffes, vriendschappen en spectaculair autopech. Het gaf me inzichten in de cultuur die ik vooraf niet ogenschijnlijk achtte, verbreedde mijn kijk op Afrika als continent en maakte me opnieuw bewust van het minuscule onderdeel dat ik uitmaak van het gehele universum.

Deze reis inspireerde me in zoveel opzichten, dat ik genoeg input heb voor het schrijven van 80 boeken, maar tegelijkertijd voelt geen woord of zin compleet genoeg om dat onder woorden te brengen wat ik bedoel. Schrijven wil ik over de complexiteit van rassenscheiding in Afrika (of waar dan ook). Schrijven wil ik over de invloed van (Europees) toerisme in Afrika en schrijven wil ik over mijn ontwikkeling als mens en de hieraan bijdragende rol van Afrika.

Zoals ik de vorige keer schreef en wat ik ook de laatste dagen vol, is dat ik het niet goed durf te schrijven omdat ik het nog niet allemaal weet. Een punt wat ik waarschijnlijk (en misschien zelfs hopelijk) nooit zal gaan bereiken. En misschien moet ik tot die tijd dan maar gewoon opschrijven wat ik dénk te weten.

Eén ding dat ik zeker weet is dat deze reis onvergetelijk is geweest in vele opzichten en dat olifanten nog steeds mijn lievelingsdieren zijn. Ook weet ik dat Laura en ik onze nieuwe bijnamen R1 en R-LAU (R staat voor ranger) meer dan waar hebben gemaakt. Onze avonturen volgen zeer binnenkort, maar hier alvast wat voorproefjes!

Alle liefs
Esther a.k.a. R1

Deze diashow vereist JavaScript.

Hello again

God, where do I begin!? I have been off radar for quite a while when it comes to blogging. Not regarding the writing, trust me, my journal is fuller than full. My mind even fuller.

Namibia was supposed to be great and it was everything I hoped for and more. A detailed travel report including pictures will follow real soon. Editing the pictures often takes me back to the magical moments plus the enjoyment of Laura’s company. Indescribable!

But Namibia and Botswana brought me much more than memorable encounters with elephants, lions and giraffes, friendships and spectacular car trouble. It gave me cultural insights which I couldn’t have imagined before, broadened my views on Africa as a continent and again, made me aware of the miniscule roll that I fulfil in this huge play called the universe.

This trip gave me enough inspiration to fill at least 80 books, but at the same time it feels like no word or sentence would cover all that I feel and all that I want to bring across. I want to write about the complexity of racial issues in Africa (or anywhere in the world), I want to write about the influence of (European) tourism in Africa and I want to write about my own personal development as a human being and the contributing roll of Africa to this process.

As I wrote last time and what I’m also feeling in these last couple of days, is that I’m afraid to write about these things because I don’t know it all. I feel incapable of describing what is truly going on. I don’t feel informed enough. A point which I will probably (and maybe even hopefully) will never reach. So maybe I should write what I think to know until then?

One thing that I do know is that this trip has been an unforgettable experience in many ways and that elephants are still my favourite animals. I also know that Laura and I are more than worthy of our nick names R1 and R-LAU (R stand for ranger). Our adventures will follow real real soon, but here’s some pics to get you (or maybe just me) excited!

All the love,
Esther a.k.a. Ranger 1

Deze diashow vereist JavaScript.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s