Het gouden seizoen

bos-bij-zonsondergang_1160-781

De zon geeft de wereld in de herfst een gouden deken. Als een vergulden sieraad. De gouden eeuw was slechts een lang gouden herfstseizoen. Een plukje haar valt voor mijn gezicht langs en lijkt licht te geven. Een kastanjebruin licht. Ik ben een wandelend iPhone filter.

Alles is mooier in de herfst. Zelfs de zomer en de winter. De lange zomerdagen worden plots gekoesterd nu de dagen weer korter worden en de koude korte winterdagen worden alvast gevreesd.

Ik zit in de bus en staar naar buiten met Coldplay in mijn oren. Ik ben de hoofdrolspeelster in de video van Green Eyes.

De waardering voor bouwvakkers keert langzamerhand terug. Daar waar ze in de zomer te vroeg herrie maken en niets doen dan koffie drinken, zijn het nu helden die op onmenselijke tijden het onmogelijke mogelijk maken.

De gouden deken lijkt na zonsondergang zijn plaats te hebben genomen in de woonkamers. Oranje lichten schijnen uit zwarte woningen. Daar waar mensen verkoeling zoeken in de zomer door elkaars warmte te vermijden, wordt deze warmte in de herfst langzaam weer opgezocht.

De dagen worden kouder, maar de wereld wordt ietsje warmer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s