Oost west, aan verhuizen de pest

Eindelijk verhuizen. Een tijd naar uitgekeken en eindelijk is het dan zo ver. Alles tot aan de verhuizing is leuk; doen alsof je Bill Gates’ credit card mag gebruiken en je eigen Neverland idealiseren tot in de kleinste details. Een gouden wc-bril, een dekbed van €500-biljetten. Dat soort dingen.

Maar dan is de dag aangebroken dat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Het woord alleen al doet je denken alsof je een heel huis naar een andere plek duwt. Dat is trouwens exact hoe het voelt. Het huis is ineens een bescheiden huisje geworden en de eerst witte muren zijn nu een soort asgrijs met zwart. De muren moeten dus geverfd worden. Alléén de muren. Niet je neus, je nagels, de vloer en vòòral niet die muur die een geheel andere kleur moet…..

Dan shoppen! Ja leuk! Alles bij dezelfde groothandel kopen, dat is namelijk zo fijn en makkelijk met die bezorgservice. Totdat blijkt dat de wasmachine op de ochtend van bezorgen niet meer te vinden is, de tv niet meer bezorgd kan worden want ja ná 11 uur mag de bezorgdienst de binnenstad niet meer in, en de magnetron blijkt na 2 dagen alleen nog maar eten in te vriezen in plaats van op te warmen. De wasmachine haal je dan maar ergens anders en besluit je zelf (papa) wel te halen en te installeren.  Nou, dat was eenmalig. Voordat je z’on 100 kilowegende machine naar de eerste verdieping hebt gesjouwd zijn de 1400 touren al gedraaid.

Het bed is gelukkig de rots in de branding en staat keurig precies zoals die hoort. De lampen komen later wel, want ja daar is geen geld meer voor. Dat je dan elke avond je teen stoot tegen dat mooie bed neem je maar voor lief.

Verhuizen is dus niet voor mij weggelegd. Een klein detail in dit hele verhaal is dan ook dat mijn extreem lieve familie ruim 80% van de verhuizing op zich heeft genomen. Superlief. Ieder zn vak. En ach, liever verwend dan verwaarloosd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s