Stoer wijf?!

 

Feminisme! Feminisme! Vrouwen zijn te gek. Dat vind ik echt. Maar vanmorgen wou ik dat ik een man was. Mannen zijn stoer en leven zonder zorgen. Zo hoort het. Ik dacht altijd dat ik niet zo’n meisjes meisje was, een best stoer wijf zelfs, maar niets bleek minder waar toen ik met een collega mee reed en haar linker voorband het plotseling begaf. De krik kwam al snel ter sprake en mijn gelakte nagels flitsten als eerste door mijn hoofd. Toen ook nog bleek dat de reserveband onder de kofferbak bevestigd was, werd deze gedachte gevolgd door een jammerlijk beeld van mijn nieuwe spijkerbroek met zwarte modderknieën. Dat een achterband zich eigenlijk altijd op deze plek bevindt was ook nieuwe informatie.

Terwijl we stonden te wachten op hulp, een mannelijke collega welteverstaan, nam ik even het mannelijke Groningse industrieleven in mij op. Rondjes rijden en gaten graven met een grote kraan, naar vrouwen fluiten met je collega’s en shag draaien is aan de orde van de dag. Vieze handen zijn slechts nog bijzaak. Wat een leven.

De auto is inmiddels gerepareerd en msport-man-with-a-helmet_1154-127ijn broek is nog schoon en mijn nagels zijn nog netjes. Ik wil inmiddels al geen man meer zijn. Mannen betalen etentjes en zijn niet stoer zonder auto. Een vriendin deelde me eens haar levenstip: “Als ik niet weet hoe ik iets moet aanpakken, vraag ik me altijd af of hoe Beyoncé dit zal doen”. Een eigen ‘Run the world’ optreden voor de spiegel schijnt de effectiviteit te maximaliseren.

En als mijn band lek raakt bel ik gewoon de ANWB. Ik heb toch geen auto.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s